Antwoord:
# K = -2 #
Uitleg:
Omdat vergelijkingen consistent zijn, vinden we waarden van #X# en # Y # eerst en vervang ze vervolgens in de vergelijking om de waarde van te vinden # K #.
# x + 3y + 2 = 0 # -------> vergelijking 1
# 4y + 2x = k # ----------> vergelijking 2
# X-2y = 3 # ------------> vergelijking 3
Uit vergelijking 1; maken #X# het onderwerp.
# X-2y = 3 #
#color (rood) (x = 3 + 2y) #
Plaatsvervanger # X = 3 + 2y # in vergelijking 1
# X + 3y + 2 = 0 #
#color (rood) ((3 + 2y)) + 3y + 2 = 0 #
# 3 + 2y + 3y + 2 = 0 #
# 3 + 5y + 2 = 0 #
# 5j = -2-3 #
# 5y = -5 #
#color (rood) (y = -1) #
Nu, vervangende waarde van # Y = -1 # in vergelijking 3 om waarde te krijgen van #X#
# X-2y = 3 #
# X-2 (-1) = 3 #
# X + 2 = 3 #
# X = 3-2 #
#color (rood) (x = 1) #
Controleer het antwoord van waarden van #X# en # Y # voor het vinden van de waarde van # K #
# X + 3y + 2 = 0 #
#1+3(-1)+2=0#
#1-3+2=0#
#-2+2=0# ------> dus waarden van #X# en # Y # zijn correct.
Laatste stap is het vervangen van waarden van #X# en # Y # in vergelijking 2 om waarde te vinden # K #:
# 4y + 2x = k #
# 4 (-1) + 2 (1) = k #
# -4 + 2 = k #
# -2 = k #
daarom #color (rood) (k = -2) #