Antwoord:
# x = 9, y = 3 #
Uitleg:
Eerste methode, met behulp van vervanging
Door de eerste vergelijking die we hebben te herschikken, #x = 5y -6 #
vervangende waarde van #X# in de tweede vergelijking
# -3 * (5y -6) + 6y = -9 #
# -15y +18 + 6y = -9 #
# -9j +18 = -9 #
# rArry-2 = 1 #
#of y = 3 #
door de waarde van te vervangen # Y # in een van de vergelijkingen
wij hebben
#x = 9 #
Tweede methode, Vermenigvuldig eerste vergelijking met 3, # 3 * (5y-x-6) = 0 #
# 15Y-3x-18 = 0 #
Trek nu LHS van de tweede vergelijking af van de bovenstaande LHS-vergelijking en doe hetzelfde met de RHS, # (15y-3x-18) - (- 3x + 6y) = 0 - (- 9) #
# 15y -3x -18 + 3x-6y = 9 #
# 9j -18 = 9 #
#rArr y = 3 #
en door te substitueren # Y # in een van de vergelijkingen die we hebben
# X = 9 #