De vierkantswortel van
Het nummer eindigt in a
#sqrt (6889) = 83 # ?
Laten we dus proberen achterstevoren te werken om het te verifiëren.
# 83 xx 83 #
# = 80 xx 80 + 3 xx 83 + 80 xx 3 #
#= 6400 + 249 + 240#
#= 6889# #color (blauw) (sqrt "") #
De stappenteller van Naima nam 43.498 stappen in één week op. Haar doel is 88.942 stappen. Naima schat dat ze ongeveer 50.000 extra stappen heeft om haar doel te bereiken. Is de schatting van Naima redelijk?
Ja, verschil in de schattingen: 90.000 - 40.000 = 50.000 Gegeven: 43.498 stappen in 1 week, doel is 88.942 stappen. Schatting van 50.000 om het doel te bereiken. Rond naar de dichtstbijzijnde tienduizend: 43.498 => 40.000 stappen 88.942 => 90.000 stappen Verschil in de schattingen: 90.000 - 40.000 = 50.000
Wat is de vereenvoudigde vorm van vierkantswortel van 10 - vierkantswortel van 5 over vierkantswortel van 10 + vierkantswortel van 5?
(sqrt (10) -sqrt (5)) / (sqrt (10) + sqrt (5) = 3-2sqrt (2) (sqrt (10) -sqrt (5)) / (sqrt (10) + sqrt (5 ) kleur (wit) ("XXX") = annuleren (sqrt (5)) / annuleren (sqrt (5)) * (sqrt (2) -1) / (sqrt (2) +1) kleur (wit) (" XXX ") = (sqrt (2) -1) / (sqrt (2) +1) * (sqrt (2) -1) / (sqrt (2) -1) kleur (wit) (" XXX ") = ( sqrt (2) -1) ^ 2 / ((sqrt (2) ^ 2-1 ^ 2) kleur (wit) ("XXX") = (2-2sqrt2 + 1) / (2-1) kleur (wit) ( "XXX") = 3-2sqrt (2)
Wat is de vierkantswortel van 7 + vierkantswortel van 7 ^ 2 + vierkantswortel van 7 ^ 3 + vierkantswortel van 7 ^ 4 + vierkantswortel van 7 ^ 5?
Sqrt (7) + sqrt (7 ^ 2) + sqrt (7 ^ 3) + sqrt (7 ^ 4) + sqrt (7 ^ 5) Het eerste wat we kunnen doen is de wortels annuleren met de wortels met de even krachten. Omdat: sqrt (x ^ 2) = x en sqrt (x ^ 4) = x ^ 2 voor elk getal, kunnen we alleen maar zeggen dat sqrt (7) + sqrt (7 ^ 2) + sqrt (7 ^ 3) + sqrt (7 ^ 4) + sqrt (7 ^ 5) = sqrt (7) + 7 + sqrt (7 ^ 3) + 49 + sqrt (7 ^ 5) Nu kan 7 ^ 3 herschreven worden als 7 ^ 2 * 7, en die 7 ^ 2 kan uit de wortel komen! Hetzelfde is van toepassing op 7 ^ 5 maar het is herschreven als 7 ^ 4 * 7 sqrt (7) + sqrt (7 ^ 2) + sqrt (7 ^ 3) + sqrt (7 ^ 4) + sqrt (7 ^ 5) = sqrt (7) + 7 + 7sqrt (7