Antwoord:
Uitleg:
De kettingregel:
De machtsregel:
Toepassen van deze regels:
1 De innerlijke functie,
2 Neem de afgeleide van de buitenfunctie met behulp van de power rule
3 Neem de afgeleide van de innerlijke functie
4 Vermenigvuldigen
oplossing:
Hoe onderscheid je f (x) = sqrt (cote ^ (4x) met behulp van de kettingregel.?
F '(x) = (- 4e ^ (4x) csc ^ 2 (e ^ (4x)) (ledikant (e ^ (4x))) ^ (- 1/2)) / 2 kleur (wit) (f' (x)) = - (2e ^ (4x) csc ^ 2 (e ^ (4x))) / sqrt (cot (e ^ (4x)) f (x) = sqrt (cot (e ^ (4x))) kleur (wit) (f (x)) = sqrt (g (x)) f '(x) = 1/2 * (g (x)) ^ (- 1/2) * g' (x) kleur (wit) ) (f '(x)) = (g' (x) (g (x)) ^ (- 1/2)) / 2 g (x) = ledikant (e ^ (4x)) kleur (wit) (g (x)) = ledikant (h (x)) g '(x) = - h' (x) csc ^ 2 (h (x)) h (x) = e ^ (4x) kleur (wit) (h ( x)) = e ^ (j (x)) h '(x) = j' (x) e ^ (j (x)) j (x) = 4x j '(x) = 4 h' (x) = 4e ^ (4x) g '(x) = - 4e ^ (4x) csc ^ 2 (e ^ (4
Hoe onderscheid je f (x) = sqrt (ln (x ^ 2 + 3) met behulp van de kettingregel.?
F '(x) = (x (ln (x ^ 2 + 3)) ^ (- 02/01)) / (x ^ 2 + 3) = x / ((x ^ 2 + 3) (ln (x ^ 2 + 3)) ^ (1/2)) = x / ((x ^ 2 + 3) sqrt (ln (x ^ 2 + 3))) We krijgen: y = (ln (x ^ 2 + 3) ) ^ (1/2) y '= 1/2 * (ln (x ^ 2 + 3)) ^ (1 / 2-1) * d / dx [ln (x ^ 2 + 3)] y' = ( ln (x ^ 2 + 3)) ^ (- 1/2) / 2 * d / dx [ln (x ^ 2 + 3)] d / dx [ln (x ^ 2 + 3)] = (d / dx [x ^ 2 + 3]) / (x ^ 2 + 3) d / dx [x ^ 2 + 3] = 2x y '= (ln (x ^ 2 + 3)) ^ (- 1/2) / 2 * (2x) / (x ^ 2 + 3) = (x (ln (x ^ 2 + 3)) ^ (- 02/01)) / (x ^ 2 + 3) = x / ((x ^ 2 + 3) (ln (x ^ 2 + 3)) ^ (1/2)) = x / ((x ^ 2 + 3) sqrt (ln (x ^ 2 + 3)))
Hoe onderscheid je y = cos (pi / 2x ^ 2-pix) met behulp van de kettingregel?
-sin (pi / 2x ^ 2-pix) * (pix-pi) Neem eerst de afgeleide van de buitenfunctie, cos (x): -sin (pi / 2x ^ 2-pix). Maar je moet dit ook vermenigvuldigen met de afgeleide van wat er in zit, (pi / 2x ^ 2-pix). Voer deze term uit op termijn. Het derivaat van pi / 2x ^ 2 is pi / 2 * 2x = pix. De afgeleide van -pix is gewoon -pi. Dus het antwoord is -sin (pi / 2x ^ 2-pix) * (pix-pi)